Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. vasárnap, Hella

Reszelős hangú dalnok a B32-ben

Újbuda   |   2018, február 12 - 15:46
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tom Waits egyik leghíresebb lemeze, a Rain Dogs forgott a Lemezjátszó sorozat tizenkettedik programján Újbudán, Kiss Tibi, a Quimby frontembere tolmácsolásában.

Az amerikai előadó ritkán koncertezik, még ritkábban látogat Közép-Európába, zenéje azonban így is számos rajongót szerzett Magyarországon. Közülük talán a Quimby frontembere, Kiss Tibi a legismertebb. A zenész-dalszerző-énekes elmondta, fiatal korában Dunaújvárosban egy rajzkörben ismerte meg Tom Waits zenéjét, amikor az órának helyet adó pince egyik helyiségében éppen a Rain Dogs albumot hallgatta egy képzőművész. Kiss Tibi szerint ez a lemez azért is fontos, mert itt már felismerhető Tom Waits színpadi figurája. Korábban ugyanis elsősorban bárzenét játszott, de számos zenei stílus hatására, azokat keverve alakította ki teljesen egyedi előadói személyiségét, hangzását.

Kiss Tibi egyszer elkeveredett Kaliforniában Tom Waits házához, ahova persze nem csengetett be. Nagy kedvence az amerikai előadó, de a Quimby tagok eltérő zenei ízlése miatt a turnébuszban inkább filmet néznek, mintsem zenét hallgatnak. A B32 nézőterét megtöltő publikumnak akusztikus gitáron mutatta meg, hogy az album számai között van, amelynek dallama megél önmagában is, másokat viszont annyira meghatároz az előadóra jellemző hangzásvilág, hogy tábortűz mellett már nem is lehetne előadni őket. Egy nemzetközi csapat, a Braindogs tagjai (Ian Siegal, Ripoff Raskolnikov, Kiss Tibor, Varga Líviusz, Frenk és Nagy Szabolcs) évente néhány alkalommal összeállnak és Tom Waits számokat adnak elő. Legközelebb március 2-án koncerteznek az A38-on.

A Lemezjátszó sorozat most rövid szünetet tart, de március második felében visszatérnek a zenehallgatós esték a B32-be.

B.GY.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.